De stichting Vrienden van Anathalaya is in 2001 opgericht.

Met als doel kansarme kinderen te helpen in en rondom Nagpur (India).

In 1992 is het begonnen met een werkbezoek aan het tehuis Shri Shradhanand Anathalaya in Nagpur.

Vervolgens hebben we bijna elk jaar een bezoek gebracht aan het tehuis, waar we naast het werken ook een aantal projecten hebben kunnen uitvoeren, zoals nieuwe sanitaire voorzieningen, een speeltuin, reparatie aan het dak van de baby afdeling etc.

Via het tehuis zijn we daarop volgende jaren in contact gekomen met een aantal dorpjes in de omgeving van Nagpur. Als eerste hebben we daar een kunnen bijdrage kunnen leveren aan de bouw van een polikliniek, waar we de artsenbezoeken, onderhoud en medicijnen nog steeds verzorgen.

Verder hebben we ons het lot van de kinderen van de dorpjes aangetrokken. In de loop der jaren hebben we een aantal verbeteringen kunnen aanbrengen in enkele schooltjes, hebben deze voorzien van nieuw lesmateriaal en de kinderen van schooluniformen.
In 2002 zijn we een Educatief Sponsorproject gestart. Voor zes euro per maand zorgen we ervoor dat een kindje naar school gaat, de nodige schoolspullen en uniform ontvangt, dagelijks een warme maaltijd krijgt en dat de kinderen regelmatig medisch worden onderzocht.