PolikliniekDispensaryVoor een polikliniek in Ketapar, een dorp 35 km buiten Nagpur, hebben we een bijdrage geleverd aan de bouw en een groot deel van de inventaris.
Meerdere keren per week brengen 2 artsen uit Nagpur een bezoek aan de polikliniek voor de behandeling van zieken.
Bewoners uit vier omliggende dorpjes hebben op deze manier gratis toegang tot deze medische voorziening en medicijnen.

OndervoedingsprogrammaIn Anathalaya Nieuws 15 schreven we u dat er bij een aantal kinderen ondervoedingsverschijnselen waren vastgesteld. De kosten die noodzakelijk waren voor een prote´ne dieet zijn door de stichting betaald. Van de 18 maanden die het dieet in beslag neemt is inmiddels het eerste jaar verstreken. De kinderen zijn behoorlijk aangesterkt en gegroeid in deze periode. Dat is extra goed nieuws nadat van de zomer bekend is geworden dat de omgeving van Nagpur was getroffen door het Chikungunya-virus.

Chikungunya-virusSinds april 2006 is in aantal delen van India het Chikungunya-virus uitgebroken. Het Chikungunya-virus wordt overgebracht door een muggenbeet van een uit Afrika afkomstige mug. De symptomen van de ziekte zijn hoge koorts, uitslag en gewrichtsproblemen. In principe is de ziekte niet dodelijk, maar in India zijn inmiddels wel een aantal mensen aan de ziekte overleden. Vanuit het zuiden van het land is de ziekte overgeslagen naar Maharashtra, de deelstaat waar Nagpur in ligt, met ruim 50.000 gevallen in meer dan 400 steden en dorpen. Hierbij is ook Nagpur en omgeving getroffen.